Bliv bedre til at træffe beslutninger

Når du træffer beslutninger, er det ofte ud fra, hvad du tror konsekvensen bliver. Nogle gange har du ret, og andre gange slet ikke. Men vidste du, at du kan træne dig i at træffe beslutninger?

Det handler om sandsynligheder

For at kunne tænke i sandsynlighedsteorier, skal du kunne stille spørgsmålstegn ved de forudsætninger, du tager udgangspunkt i. Og du skal acceptere, at de beslutninger du træffer, er forbundet med usikkerhed.

For at blive bedre til at forudse fremtiden skal du kende forskellen på, hvad du håber vil ske, og hvad der sandsynligvis vil ske.

At træffe de gode valg handler om at kunne forudse fremtiden. Det kræver, at du udsætter dig selv for så mange succeser og fiaskoer som muligt. Jo bredere viden og erfaring du har, jo nemmere vil du have ved at sætte tingene i kontekst og træffe et kvalificeret valg (personlig erfaring).

Bliv bedre til at træffe beslutninger

Bedre beslutninger

Du kan lære at genkende de små forudsigelser, du foretager hele tiden og hver dag. Og du kan acceptere, at ingen har ret hele tiden. Men ved at øve dig kan du lære at påvirke sandsynligheden for, at det du tror kommer til at ske, rent faktisk også bliver det, der sker. Og på den måde bliver du bedre til at tage beslutninger.